Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА Е ГОТОВА ДА ПРЕГОВАРЯ ЗА СИГУРНОСТТА СИ, БЕЗ ДА ЧЛЕНУВА В НАТО

Киев, 07 март 2022.- Готови сме заедно с международните ни партньори да разгледаме гаранции за нашата сигурност извън членството в НАТО, заяви Давид Арахамия – председател на парламентарната група на управляващата партия ″Слуга на народа″.

Давид Арахания

НАТО не е готово да ни приеме в най-близките 5-10 години. Затова сме готови да дискутираме някои други модели, които не предвиждат членство в алианса. Например, това могат да бъдат директни гаранции на такива държави, като САЩ, Китай, Великобритания, към тях могат да се присъединят Франция и Германия. ″Готови сме да обсъждаме тези въпроси в широк кръг, с други наши партньори, а не само в двустранно с Русия″, каза Арахания.

Същевременно Арахания подчерта, че Киев не е готов на никакви компромиси относно териториалната си цялост. ″Донбас и Крим са украински″, – заяви той. (УВести)

Нашият коментар:

Москва иска Киев да признае Луганск и Донецк за независими държави, а Крим – за руска територия. Освен това, Кремъл настоява Украйна да разпусне въоръжените си сили и да извърши т.н. денацификация. Киев отхвърля тези искания като несъстоятелни. В Украйна няма нито нацисти, нито фашисти, а армията й е гарант на териториалната цялост. До 2014 г. страната е била неутрална, извънблокова, почти без армия, но това не попречи на Русия да анексира Крим и да окупира част от Донбас.