Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МИТИНГ В ПОДКРЕПА НА УКРАЙНА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

София, 03 март 2022.- Днес, в Деня на националния празник на България – Освобождение, в центъра на столицата се проведе митинг в подкрепа на Украйна и против руската агресия.

Проявата събра около хиляда души, много от които бяха с плакати ″Путин – убиец″, ″Не на войната″, ″НАТО, закрий небето над Украйна″, ″Слава на Украйна″, ″Русия е враг №1 на българската държавност и ЕС″, ″Руски кораб, иди нах*й″, ″Стоп Путин″, ″Путин вън″, ″Спрете войната″ и други.

Ораторите споделиха актуалната информация от обстановката на фронта в Украйна, призоваваха НАТО да се намеси, българското правителство да заеме по-активна позиция, присъстващите да разказват на своя български кръг правдата за Украйна и агресивната политика на Москва спрямо нея и Европа и света, за бежанската вълна.

Организаторите споделиха, че от продажбата на мартенички и от даренията митингът събра около 1500 лв., които Сдружението на украинските организации в България ″Мати Украйна″ ще насочи за подпомагане на пристигналите от Украйна бежанци и за хуманитарна помощ за Украйна.(УВести)

Фоторепортаж от проявата на Васил Жукивский