Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДАЛЯ ГРИБАУСКАЙТЕ: СРАМ МЕ ОТ ВАС, ЛИДЕРИ И ЧИНОВНИЦИ В НАТО!

Киев, 03 март 2022.- Санкциите няма да спрат Путин, пише в блога си бившият президент на Литва Даля Грибаускайте. Да, те са необходими, но без каквито и да са изключения.

Само войната, която вече виждаме, може да спре нова война. Няма нужда да се преструваме и да успокояваме съвестта си, като не даваме на Украйна нищо друго, освен оръжие, и то прекалено късно. Украинският народ воюва за нас, а децата на Украйна ни бранят от путинската лудост.

Постоянно да мрънкаш, че НАТО не може да помогне на Украйна, вече звучи патосно и показва страхливост на Запада.

Путин също го вижда. Западът все още не разбира, че в Украйна имаме европейска война. Или ти участващ в нея и се бориш против агресора, или ставаш съучастник на военни престъпления, като стоиш и наблюдаваш, как се унищожава Украйна и нейният народ. Да, съучастник!

Ако не спрем Путин в Украйна, все едно ще се наложи да водим война, но вече в нашите страни.

Украйна моли реално да й се помогне, а ние гледаме, как по нашите телевизори се разрушават жилищни квартали, и постоянно казваме, че ″много подкрепяме Украйна″.

Срам ме е да чувам, как лидерите и чиновниците в НАТО мрънкат, че ″не могат да влизат в този конфликт″. Но нали точно това сте направили в Сирия, Либия, Африка, Югославия и Афганистан?

Днес Украйна се бори за оцеляване на нацията си и за мир в Европа. И ще продължим ли да гледаме, как се разрушава една независима държава?

Слава на Украйна! Слава на нейните Герои, засега само на нейните Герои, защото на хоризонта други няма, заключва Даля Грибаускайте.(УВести)

Нашата справка:

Даля Грибаускайте е президент на Литва от 2009 до 2019 гг. Полша и Литва са мощни адвокати на Украйна в Европа и активно лобират за членството й в НАТО и ЕС.

През ХIII-ХVIII вв. Голямо княжество Литовско включва Литва, Беларус, по-голямата част от Украйна, част от Полша и сегашната Русия.