Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСКИ СЕНАТОР ЛЮДМИЛА НАРУСОВА ПРОЗРЯ: В УКРАЙНА ЗАГИВАТ НАШИТЕ ВОЙНИЦИ

Киев, 02 март 2022.- Людмила Нарусова – член на Съвета на Федерацията на Русия, вдовица на Анатолий Собчак – бивш кмет на Санкт-Петербург, и майка на Кнесия Собчак – известна руска ТВ журналистка, заяви, че не може да няма руски жертви в Украйна. А именно това твърдят от военното ведомство в Москва.

Людмила Нарусова

″Нашите федерални телевизии лъжат, че в Украйна не загиват наши войници″, – заяви тя пред телеканал ″Дощ″ (″Дъжд″). Според нея, загубите са ужасни и Кремъл ги укрива.

Тя сподели, че е в контакт с Комитета на войнишките майки. Телефоните на комитета прегряха, разтревожените майки се обаждат отвсякъде, те нямат какво да губят, искат да намерят поне някаква информация за синовете си, казва сенаторката. По снимките в Интернет те разбират, че в Украйна става нещо ужасно. Искат да получат ″зелен коридор″ поне да приберат в Русия телата на загиналите си роднини. Но в министерството на отбраната мълчат.  ″Тук ни хранят с фейкове″, критикува политиката на руското ръководство спрямо Украйна Людмила Нарусова.(УВести)

Нашият коментар:

Общественото антивоенно движение в Русия ще се надигне – рано или късно. Тези майки наистина няма какво да губят и едва ли има нещо, което може да ги спре. А към днешна дата в Украйна вече са загинали около 6 хил. руски военнослужещи.