Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН С ТАЗИ ВОЙНА НАПРАВИ ТОЛКОВА МНОГО НЕЩА ЗА ПРЪВ ПЪТ!

София, 01 март 2022.- Известният български блогър историк и преподавател Емил Джасим пише, до какви ползи е довела политиката на руския президент Владимир Путин.

Емил Джасим

1. Консолидира НАТО по начин, невиждан от основаването на организацията през април 1949 г. досега и възстанови скъсаната от Тръмп връзка на САЩ със съюзниците в Северноатлантическия пакт и с ЕС.

НАТО никога в своята история не е била толкова обединена и подкрепяща нападната от руснаците страна – нито през съветското нахлуване в Унгария през 1956 г., нито при онова срамно и предложено от Тодор Живков нахлуване в Чехословакия през 1968 г., нито при падането на Берлинската стена.

НАТО не действа като военен съюз по този начин дори при нахлуването на Саддам в Кувейт с аргументи, сходни на тези на Путин за Украйна.

2. Европейският съюз действа за пръв път в своята история толкова категорично и в невиждано досега съгласие.

Дори унгарският диктатор Виктор Орбан застана срещу своя приятел, спонсор и ролеви модел Путин.

Толкова сурови санкции не е имало срещу нито една държава в последните 30 години. Дори срещу лудите аятолласи в Иран санкциите бяха по-меки.

3. Всички в България разбраха защо Бойко Борисов с такова усърдие построи само за две години “Руски поток” с 3 000 000 000 лева български държавни пари, докато за 3 мандата в 12 години управление не успя съвсем умишлено да завърши газовата връзка с Гърция.

4. Предизвика трима младежи да се изразят миролюбиво с маркер, чийто арест предизвика такава вълна на възмущение, че пазеният с изключителна ревност от кметовете на ГЕРБ Борисов и Фандъкова паметник на съветския окупатор беше нарисуван по невиждан начин пред погледа на тихата и несмееща да се намеси полиция.

5. Обедини по безпрецедентен начин украинския народ вътрешно, а и с другите славянски народи.

Полша, Чехия, Словакия и дори България (въпреки Стефан Янев и Корупция Нинова) обявиха безпрецедентна подкрепа за Украйна, а освен това затвориха и въздушното си пространство за руски самолети.

6. Предизвика ултракорумпираните ФИФА и УЕФА да изхвърлят не само националния отбор на Русия, но и клубните отбори от всички турнири на двете футболни асоциации. Нещо повече, свръхкорумпираната УЕФА прекрати изключително спонсорския си договор с ″Газпром″, за който търпеше множество критики.

Германският футболен отбор Шалке 04 скъса с основния си спонсор ″Газпром″ и това предизвика президента на “кръвния враг”, както гласи клишето, ″Борусия″ Дортмунд да заяви, че ще помогне на вечния си съперник, защото е показал гръбнак.

В резултат на решението на ФИФА и УЕФА Русия няма да може да участва в баражите за световното първенство по футбол в Катар, а Спартак Москва е изхвърлен от Лига Европа и няма да може да изиграе мачовете си с RB Leipzig. Именно футболът беше последното спортно убежище, където все още руснаците можеха да си чуят химна.

Е, вече и това го няма.

7. Доведе Германия до увеличаване на военния си бюджет до 2% от БВП и Швеция до даряване на противотанкови оръдия (упътването е на картинката).

И двете държави след Втората световна война разчитат на производство и силна икономика, а не на въоръжаване до зъби.

8. Без, съмнение, най-любимо ми е постижението на Путин, с което надминава дори Хитлер: Запазилата неутралитет и при двете световни войни Швейцария за пръв път го наруши и взе недвусмислено страната на Украйна, включвайки се в санкциите срещу Русия, завършва блогерът.(УВести)