Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНЦИТЕ ДА ИЗДЪРЖАТ ДО ПОНЕДЕЛНИК-ВТОРНИК, КОГАТО В РУСИЯ СЕ ОТВАРЯ ФОНДОВ ПАЗАР

От SWIFT трябва да бъде изключена и Беларус, защото тя е посредник за стоки за Русия

София, 27 февруари 2022.- Във Фейсбук Николай Слатински – експерт по сигурността и учил в Харкив, съобщава, като се позова на свой познат в Русия:

Николай СЛатински

″Информационната блокада се пропуква. Все повече млади и образовани хора са крайно негативно настроени срещу Кремъл. Идват първите “похоронки” (съобщения за смърт на войник), това създава страх и истерия.

Путин контролира медиите, но не и пазарите. Украйна трябва да издържи до понеделник-вторник, когато ще отворят и заработят пазарите в условията на финансовите санкции. След като са замразени 30-40% от резервите на руската централна банка има риск от сриване на курса на рублата. Курс 150 рубли за евро бързо би променил настроението на руското общество, пълзи призракът на новия дефолт (фалит).

Ако Китай не помага на Путин да избегне санкциите, тепърва за Путин започват кошмарни дни. Досега китайските банки са спазвали чинно и почтено всички американски санкции, защото основният бизнес партньор на Китай е САЩ.

Но трябва час по-скоро да се изхвърли от SWIFT Беларус. Иначе Беларус продължава да действа като посредник. Ролята на Беларус досега за Путин е колосално полезна. Руснаците масово се смеят на санкциите и казват, че ги поемат с водка и белоруски кашкавал, който е италиански пармезан, разфасован и предлаган в друга опаковка в Беларус.(УВести)