Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКАТА И РУСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ МАЛКО НА СЕВЕР ОТ ЧЕРНОБИЛ

Киев, 27 февруари 2022.- Най-вероятно, след няколко часа ще знаем нещо повече за преговори, които предстои да проведат украинската и руската делегации. Срещата ще се състои малко на север от Чернобилската АЕЦ, която в момента е в ръцете на врага и, междувременно, може да представлява опасност за Европа почти като атомна бомба.

Засега не се знае, кой води тези делегации, на какво ниво са те, имат ли руснаците съответните пълномощия от името на руския президент? Дали намеренията на Москва са сериозни или само търсене на възможност да вземат пауза във войната, която, очевидно, се развива не по руския сценарий – блиц-криг не се получи?

Лиз Тръс

Същевременно, Лиз Тръс – министър на външните работи на Великобритания, призова Киев да не води никакви преговори, докато на територията на Украйна има руски войски и въоръжения.

″Ако руснаците наистина искат да преговарят, следва да изкарат армията си от Украйна, – каза Тръс. – Не може да се водят преговори с опрян пистолет към слепоочието″. Тя добави, че не вярна на тези преговорни усилия.

Лондон състави списък с руски олигарси, които попадат под удар от страна на Великобритания. Те няма да се скрият от нас. Санкциите ни ще ги настигнат навсякъде, предупреди ЛизТръс.

Нужно е време да бъде деградирана не само руската икономика, но и военната машина на Русия, за което ще са нужни поне няколко години, прогнозира Тръс.(УВести)