Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕНА КОЦЕВА: СЪБИРАМЕ ДАРЕНИЯ ЗА АРМИЯТА НИ И ПОМАГАМЕ НА БЕЖАНЦИ

София, 27 февруари 2022.- Много хора ме питат, как биха могли да помогнат на Украйна и украинците? Отговарям: създадохме кризисен щаб, който ще организира цялата дейност, свързана с бежанци от Украйна. Ще работим в тясно сътрудничество с украинското посолство в София. Към момента имаме и страница във Фейсбук, заяви Олена Коцева – председател на Сдружението на украинските организации в България ″Мати Украйна″.

Утре ще закупим необходимите мобилни телефони и ще съобщим телефоните за контакт. Подробностите ще бъдат разпространени от две дами, които ще координират цялата дейност. Желаещите да помагат винаги са добре дошли!

Средствата ще набираме чрез дарения по сметката на СУОБ “Мати Украйна″, но по две независими направления: помощ за украинска армия и помощ за бежанци от Украйна, затова пак публикувам сметката на СУОБ “Мати Украйна”:

Титуляр: СУОБ ″Мати Украйна″,

Банка : УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG79UNCR70001522046600

BIC на банката: UNCRBGSF

Всеки превод или внасяне на суми кеш в графа ″Основание за плащане″ пишете ″Дарение″, което ще ви освободи от такси и комисиони!

Моля посочете, за какво искате да бъдат използвани парите Ви:

1) ″ДАРЕНИЕ за УА″ (украинска армия) или

2) ″ДАРЕНИЕ за бежанци от Украйна″

и те ще бъдат използвани само съгласно Вашата воля!

Финансовите отчети ще качваме на страницата на СУОБ и други подходящи за целта страници. Гарантирам пълна прозрачност на паричните потоци. Работим с проверени доброволци и тук, и в Украйна, заяви пани Олена.(УВести)