Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЮРИЙ БУТУСОВ: ТАЗИ ВОЙНА Е НАШИЯТ ВЪОРЪЖЕН МАЙДАН

Киев, 26 февруари 2022.- Путинският блиц-криг не се получи. Затова вчера Путин започна да обяснява украинската съпротива с това, че, видите ли, имало ″диви бандеровски батальони″ и те препречвали (както по време на Сталин) войниците ни да бягат от сраженията, пише в блока си Юрий Бутусов – главен редактор на ″Цензор.Нет″.

Най-вероятно Путин иска да върна в Украйна избягалия през 2014 г. Виктор Янукович. И във вчерашната си реч диктаторът е искал да каже, че украинският народ не се съпротивлява доброволно, а че ″бандеровците″ го карат да воюва и по тази ″причина″ блиц-криг на Русия не се получи и има много руски жертви (към днешна дата – над 3500 убити).

Но Путин не може да разбере, че за нас, украинци, свободата не е технология, не е фейк. И всеки ден на украинската съпротива, всеки убит руски нашественик, всеки загинал украински герой е доказателство, че планът на Кремъл катастрофално се провали. Украйна не се изплаши, а се обедини и се сплоти пред руската орда.

Украинската свобода е народ, направил свои избор. И тук Путин удари на камък. Украинската армия ефективно се сражава, защото знае, че е обичана и има подкрепа от народа си, а не от загадъчните ″бандеровци″.

Сега у нас виждаме въоръжен Майдан. Да, по някои пера отстъпваме, но предимството ни е, че искаме да защитим нашия си начин на живот и сме готови да покажем нашата самостоятелна воля.

Този Майдан може да бъде убит, но убийството на Майдана означава да убиеш целия народ. И сега всеки ден на украинската съпротива е доказателство, че Путин не може да вземе властта, че Путин е убиец, а никакъв не е ″миротворец″. И светът го вижда. Затова Русия хвърля в битката всичките си сили.

Но докато Майдан се бори – Украйна е непобедима!(УВести)