Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОБРЪЩЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕТО НА УКРАИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ ″МАТИ УКРАЙНА″

София, 24 февруари 2022.- Тази сутрин Руската Федерация започна пълномащабна инвазия в Украйна., четем в обръщението на Сдружението на украинските организации в България ″Мати Украйна″.

Мирните украински градове са подложени на ракетни обстрели. От различни посоки, както от територията на т.н. ДНР и ЛНР, така и от Крим и Беларус, в територията на Украйна нахлуват руски танкове, носейки със себе си смърт и разрушения.

Онези същите абревиатурни републики, които бяха създадени от Русия, управлявани и ръководени от Русия и нейните марионетки, подкрепяни осем години и финансирани от Русия.

Това вече НЕ Е ″военна операция″, както я нарича цинично агресора и стопанин на Кремъл! Това е пълномащабна и жестока война, която цели да унищожи една независима държава в сърцето на Европа и да установи своята диктатура на територията на Украйна.

Вече са обстреляни Киев, Луцк, Хмелницки, Мариупол та дори Ивано-Франкивск и Лвив. Обстрелван е и Житомир, който е на една ръка разстояние от саркофага на Чернобилската електроцентрала!

Вече има десетки жертви сред войниците ни и мирното население на Украйна.

Нещо повече, сега  всички ние сме застрашени, защото  държавата-психопат Русия и нейният нагъл  и циничен ръководител Владимир Путин заплашва всички нас с ядрено оръжие!

Украинската диаспора в България призовава международната общност и ръководството на Република България, която е член на ЕС и НАТО,  незабавно да активира  най-твърдите санкции срещу агресора Русия!

Призоваваме всички да окажат финансова и военна помощ на Украйна както с оръжия, така и с боеприпаси.

От нашия общ отговор в момента зависи не само животът на украинските граждани но и сигурността на гражданите на цялата Европа и света, а и бъдещето на световния ред!

Освен това, като български граждани, настояваме за незабавна оставка на министъра на отбраната на Република България Стефан Янев заради неговото предателство към българските национални интереси.

Министър Янев многократно, ясно и еднозначно е демонстрирал предателската си позиция спрямо България с упорития си отказ да допусне сили на НАТО на наша територия, като така остави България незащитена.

Стефан Янев категорично отказва да прекрати финансирането на руския военнопромишлен комплекс.

Стефан Янев очевидно продължава зависимостта на Българската армия от руското оръжие, което поставя под заплаха страната ни, нас и нашите деца и внуци, четем в обръщението, разпространено от председателя на ″Мати Украйна″ Олена Коцева.(УВести)