Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КЪМ 13:00 СА ИЗВЪРШЕНИ 30 РАКЕТНИ УДАРИ. ОТБРАНЯВАМЕ СЕ

София, 24 февруари 2022.-  Към 13:00 Русия извърши над 30 ракетни удари, предимно с ракети ″Калибър″,  по обекти от гражданската и военна инфраструктура, съобщават от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Врагът атакува с подкрепа на авиация в Района на Херсон и Каховка (Южна Украйна), а така също от север от Беларус (навлезе в Киевска област) и от изток в района на Харкив – там боевете се водят на околовръстен път.

След първоначален шок, украинската армия се прегрупира и се отбранява. Свалихме 7 самолета и 4 хеликоптера, като три от тях – района на град Гостомил, където се намира летище на авиационния завод ″Антонов″. Тези  хеликоптери бяха с десант, целта на който беше да завладее летището, на което после да кацат руски транспортни самолети и хеликоптери за щурм на Киев, който е съвсем близо. Засега операцията се провали.

Важно да издържим този и следващите поне още два дни, докато Западът се опомни, че има работа с нов Хитлер. Би било добре НАТО под формата на ″зелени човечета″ да вкара на територията на Западна Украйна свои системи за ПВО, за да ни предпази от ракетния обстрел. Въпреки това, нашата ПВО успя да свали немалко руски ракети.

До този момент нашите жертви са 40 души, а на руснаците – 50.(УВести)