Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЙНИЦИТЕ НА ПУТИН КРАЙ ГРАНИЦАТА НИ ЖИВЕЯТ В УЖАСНИ УСЛОВИЯ, НЯМАТ ХРАНА И НЕ ЗНАЯТ, ЗАЩО ЩЕ НАПАДАТ УКРАЙНА

Киев, 23 февруари 2022.- В руските войски край нашата граница, които са там от есента на м.г., се наблюдава влошаване на морално-психологическо състояния на личния състав, съобщават от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Началникът на СБУ Роман Дудин казва, че тези войници нямат достатъчно храна, гладуват, а полевите условия са ужасяващи. ″Закарват ги в полето и остават на произвола на съдбата″, – споделя той, като се позовава на информацията, придобита по всякакъв възможен начин. Дудин твърди, че руските офицери в ефир, дори без да се притесняват, обсъждат и свои финансови проблеми, жалват се на ниско заплащане.

Прехващаме и разговорите, и то неведнъж, когато руските военнослужещи се чудят, защо трябва да нападат Украйна и откровено осъждат политически решения на Кремъл, в резултат на които те могат да се озоват в ада. С други думи, много от тях нямат никакъв мотив да влизат в сражения с украинската армия.

От СБУ съобщават също, че руските тилови служби са закупили 45 хил. целофанови чували за трупове (груз-200). Разузнавачите ни заключват, че, най-вероятно, загиналите ще ги заравят на място и няма да изпращат у дома, в Русия, за да не предизвикват антивоенни настроение в руското общество. Режимът на Путин, въпреки че чрез репресивните си органи тотално контролира Русия, все пак се опасява от потока на ковчези от Донбас, което може да срине и без това падащия рейтинг на техния остаряващ бункерен лидер, на власт от 2000 г.(УВести)

Нашата справка:

В тази руско-украинска война, започнала преди осем години, вече са загинали над 14 хил. украински граждани, в т.ч. около 4 хил. наши военнослужещи. Всеки от загиналите се транспортира у дома в дървен ковчег и там се изпраща в последния му земен път тържествено, с военни почести и военен караул и свещеник. Често, когато траурната церемония минава по улица, хората стават на колене в знак на дълбока почит към Героите, отдали живота си за Свободата на Украйна.