Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН С УЛТИМАТУМ КЪМ КИЕВ: ЗАБРАВЕТЕ ЗА КРИМ И ДОБРОВОЛНО СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ НАТО!

Киев, 22 февруари 2022.- Днес руският президент Владимир Путин повтори ултиматума си към Украйна, но добави и още едно условие, за да спре да ескалира ситуацията около нас.

Първо: Киев трябва доброволно да се откаже от перспективата някой ден да влезе в НАТО и отново да обяви неутралитета си. Алиансът е заплаха за нас, казва Путин. Той призова Запада да ни ″помогне″ да вземем ″правилно решение″.

Второ: Да признаем анексията на Крим. Според Путин, кримчаните ″с огромно желание″ гласуваха за присъединяване към Русия. ″Никой с автомат не ги е принуждавал да гласуват на референдум″, – за кой ли път повтори лъжата си руският президент. Той направи и сравнение с Косово, което се откъсна от Сърбия. Само че, според ″УВести″, Косово не се присъедини към Албания, а остана независима държава. Така че това сравнение е неуместно.

Путин е имал още едно условия, но което вече е било неактуално: Киев да спазва Минските споразумения и да преговаря със сепаратистите.

Вчера Русия призна Донецк и Луганск за независими ″държави″ и то в административните им граници, което означава, че 2/3 от територията на тези области, контролирани от Киев, на Москва, най-вероятно, предстои да ги превземе с прилагане на сила. Това означава, че ще има открит сблъсък с украинската армия. Днес Съветът на Федерацията на Русия даде разрешение Путин да използва войска извън руските граници, т.е., в Украйна. Досега, от 2014 г., руските войници са воювали в Украйна като ″зелени човечета″.(УВести)