Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СИТУАЦИЯТА НА ФРОНТА РЯЗКО СЕ ИЗОСТРИ, ПУТИН РЕШАВА ДА ПРИЗНАЕ СЕПАРАТИСТИТЕ И ДА ИМ ПРАТИ ВОЕННА ПОМОЩ

Киев, 21 февруари 2022.- Днес обстановката на фронта в Донбас рязко се усложни. Руската артилерия обстрелва украинската територия, защото, според руснаците, нашата диверсионна група била проникнала в Русия. Уж е имало петима наши убити и взривени две бойни машини. Официален Киев опроверга тези пропагандистки твърдения на Москва.  Според ″ИнформНапалм″, изстрелите по руската територия са произведени от района, контролират от сепаратистите.

Русия решава, дали да признае сепаратистите в Донбас

Същевременно в Москва заседава Съветът по сигурността, на който Владимир Путин и най-близкото му обкръжение обсъждат, дали да признаят т.н. народни републики в Луганск и Донецк.

Преди малко по ТВ ″Русия 24″ лидерите на тези ″републики″ се обърнаха към Путин да ги признае, да сключат договор за дружба и сътрудничество, включително в областта на отбраната, и руската армия да навлезе в Донбас за защита на 300 хил. ″руски″ граждани.

Руската армия се намира в Донбас от 2014 г. Сформираните от нея т.н. 1-и и 2-и армейски корпус наброят най-малко 20 хил. кадрови военнослужещи. В случай, че ″републиките″ ще бъдат признати, тези войници официално ще се превърнат в ″мироопазващ контингент″. Същият сценарий е бил разигран през 2008 г. в Грузия с признаване на Южна Осетия.

Междувременно фондовата борса в Русия се срина, а на валутния пазар доларът вече струва 79 рубли, а еврото – 89 рубли.(УВести)

Още по темата: ИЗ ПЕСНИ СЛОВ НЕ ВЫБРОСИШЬ, МИСТЪР ПЕСКОВ! РФ НЕ Е ПОСРЕДНИК, А СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА В ДОНБАС