Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НЯКОИ ИЗВОДИ ОТ МЮНХЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ: ЗЕЛЕНСКИЙ НЕ СТАНА НОВА ГРЕТА ТУМБЪРГ

Киев, 21 февруари 2022.- Украинският депутат от опозиционната парламентарно представена партия ″Глас″ Ярослав Железняк сподели, че от състоялата се през миналата седмица в Мюнхен конференция по сигурността и изказването на Володимир Зеленский може да направи следните изводи:

1. Дневен ред. През цялото време основната тема бяха Украйна и евентуално руско нахлуване. Никой не бранеше Путин, той еднозначно за всички беше лош персонаж. Украинците са герои! В момента за нас това е добре. Но щеше да бъде още по-добре, ако бяхме №1 на Давоския икономически форум и обстоятелствата да бяха други.

2. Санкции. Едва ли те ще бъдат въведени преди активни военни действие от страна на Русия. Но е добре, че такъв пакет има и никой не се съмнява, че той е нужен.

3. Военна помощ. Всички, особено САЩ, се боят, че може да не защитаваме родината си. Всичко все още са под впечатление от Афганистан, където проамериканската власт мълчаливо капитулира пред талибаните. В случай, че ще се борим, ще има и повече помощ.

4. Словото на президента Зеленский. То по-скоро е предназначено за вътрешна аудитория. Но за чуждестранните дипломати и чиновниците, присъствали в Мюнхен, речта беше доста рязка. Не всички, меко казано, разбраха: как, от една страна, искаш помощ от Запада, а от друга – да го критикуваш, че ти срива икономиката. Затова не споделям възхищение от спича на Зеленский. За Запада той не стана нова Грета Тумбърг, пише в www.glav.com Ярослав Железняк.(УВести)

Още по темата: ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИЙ В МЮНХЕН: БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ПРЕВРЪЩА НЯКОИ ДЪРЖАВИ В СЪУЧАСТНИЦИ С АГРЕСОРА