Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

Русия агресор

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ: ПУТИН Е БОЛЕН. ВСЕ ЕДНО МУ Е, КОГО ЩЕ ЗАВЛЕЧЕ В АДА ЗАЕДНО СЪС СЕБЕ СИ

София, 21 февруари 2022.- Не съм специалист по гранатите, но при все това ще кажа. Путин е решил да извърши агресия спрямо Украйна. Всеки ден той прави нещо, което го приближава към тази агресия, пише във Фейсбук политическият анализатор и експерт по сигурността Николай Слатински.

Николай Слатински

Преди малко бе извършена поредната арогантна провокация – с дебатите по признаването на двете незаконни (сепаратистки в Донбас – б.УВести) ″републики″.

Путин е като един типичен герой в руските филми за бандити и мутри. ″Героят″ е заобиколен от противници. Но държи в ръка граната. Не се знае, дали е бойна или учебна. Ако е бойна, тя може да се взриви.

Наобиколилите го опоненти не смеят да гъкнат. ″Героят″ е едновременно и нагъл, и безразсъден. Може да блъфира, а може и да се кани да метне гранатата.

Ето това е Путин. Той е решил да извърши агресия спрямо Украйна. Добре би му дошло Украйна да извърши нещо, което той да нарече провокация. Да му даде повод. Украйна диша дълбоко през стиснати зъби. Но перверзното и брутално поведение на Путин също си има предел на понасяне.

В същото време западните лидери гледат към стисналия в ръката си граната ″герой″ и не знаят, дали тази граната е бойна или учебна. Не изпитват силно желание да проверят каква е тя наистина.

Путин е решил да извърши агресия спрямо Украйна. Той все едно го е решил и ще го направи. Но иска и да унижи Запада.

Западът винаги е разчитал, че срещу себе си има рационален играч. Дори СССР бе рационален играч.

Западът за първи път има срещу себе си ирационален играч, безпардонен мегаломан, геополитически маниак, който пет пари не дава за обикновените руснаци, камо ли пък за обикновените украинци.

Путин е болен. Все едно му е, кого ще завлече в ада заедно със своята единствено обичана от него личност – той самият. Уникален и неповторим!

Лошото е, че граната в ръцете му е… бойна.(УВести)

Още по темата: СИТУАЦИЯТА НА ФРОНТА РЯЗКО СЕ ИЗОСТРИ, ПУТИН РЕШАВА ДА ПРИЗНАЕ СЕПАРАТИСТИТЕ И ДА ИМ ПРАТИ ВОЕННА ПОМОЩ