Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН ВЗЕ РЕШЕНИЕ ДА НАПАДА, ЗАЯВИ ДЖО БАЙДЪН, НО…

Киев, 19 февруари 2022.- ″Президентът на Русия Владимир Путин вече взе решение за нахлуване в Украйна, – заяви американският държавен глава Джо Байдън. – Но, докато то все още не е факт, възможно е дипломатическо решение″.

Вчера Джо Байдън произнесе реч по украинския въпрос, след като говори с група конгресмени от двете партии, с вицепрезидента Камала Харис и партньорите по НАТО. ″Въпреки че Москва положи неимоверни усилия, Западът не се разцепи″, – констатира Байдън.

Според американския президент, Украйна е обкръжена от руските войски от три страни, но украинската армия се държи спокойно, провежда учения и не се поддава на провокации.

Той се спря и върху постоянни обстрели на фронта по посока на украинските позиции, говори и за детска градина в Станица-Луганска и за училище във Врубивка, попаднали под руския огън, и за опити на руската пропаганда да обвини Украйна.

Джо Байдън е категоричен, че има основания да предполага, като се позовава на разузнавателните данни, че нахлуването е планирано за следващата седмица и има за цел превземане на Киев. ″Ние няма да изпращаме нашата армия в Украйна, но ще оказваме на украинците военна и хуманитарна помощ″, – заяви американският президент.

В сряда, 23 февруари, се предвижда отново да се срещнат държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и руският външен министър Сергей Лавров, ако няма нахлуване. Но вероятността те да стигнат до компромис е малко вероятна, казват анализаторите. Като че ли всичко върви към локален конфликт в района на Донбас.(УВести)

Още по темата:

УКРАЙНА НЕ ПЛАНИРА НИКАКВИ ДИВЕРСИИ В ОКУПИРАНИТЕ ОТ РУСИЯ РАЙОНИ НА ДОНБАС

РУСНАЦИТЕ НИ ПРОВОКИРАТ, КАТО ОБСТРЕЛВАТ НАША ДЕТСКА ГРАДИНА. ИСКАТ ДА ИМ ОТГОВОРИМ