Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСНАЦИТЕ НИ ПРОВОКИРАТ, КАТО ОБСТРЕЛВАТ НАША ДЕТСКА ГРАДИНА. ИСКАТ ДА ИМ ОТГОВОРИМ

София, 17 февруари 2022.- Вчера руските окупационни войски в Луганска област обстрелваха нашата детска градина в село Станица-Луганска. Жертви няма, но две жени са контузени. Пораженията се виждат на снимките долу.

Окупантите обстрелваха и село Врубивка в Донецка област, информира ″Цензор.Нет″. Снарядът с калибър 122 мм се взриви 30 м до училище, в което е имало 40 деца на възраст от 6 до 11 г.

Руските провокации, най-вероятно, ще продължат, като Кремъл ще чака да се подведем и да отговорим, за да ни обвини в агресия и да я използва като повод за широкомащабно нахлуване – казус белли, предполагат родните анализатори.

Именно за това снощи в Съвета за сигурност на ООН говори държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

″Русия планира да създаде повод за нападение, – заяви той.- Това може да бъде някакво насилствено събитие в Украйна или друго обвинение по адрес на украинския народ. Това може да бъде изфабрикуван терористичен акт на територията на Русия или изведнъж ще се намери някакъв масов гроб. Може да бъде и бомбардиране от дрон по цивилни хора или реална атака с използване на химическо оръжие. И Русия може да го назове етническо прочистване или геноцид″.

В момента край украинската граница е концентрирана 140 хил. руска войска. Отвеждане, както твърди Кремъл, няма. Нашата армия се намира в повишена бойна готовност.(УВести)

Нашата справка:

Според последните социологически проучвания, 68% от украинците искат в ЕС и 62% – в НАТО. Това са най-високите показатели, откакто на нашенците се задават тези въпроси, твърди агенцията ″Рейтинг″.

Още по темата: КРЕМЪЛ ТЪРСИ СASUS BELLI, ЗА ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА И ОПРАВДАЕ ПРЕД СВЕТА АГРЕСИЯТА СИ