Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРЕДНА ЛЪЖА НА КРЕМЪЛ Е, ЧЕ ОТВЕЖДА ВОЙСКИТЕ СИ ОТ УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА

София, 17 февруари 2022.- ″Няма никакво отвеждане на руските войски от нашата граница, – заяви пред Фактор.БГ Олена Коцева – председател на Сдруженията на украинските организации в България ″Мати Украйна″. – Това е пореден хибриден ход на Русия″.

Олена Коцева

Кремъл от 2014 г. твърди, че не води военни действия в Украйна, но реално руснаците са там. Русия не изпълнява Минските споразумения, откакто те са били подписани през 2015 г. С признаването на двете сепаратистки републики в Донецк и Луганск Москва, вероятно, иска да разиграе кримския сценарий или със заплахата от признаването да шантажира Киев и Запада в замяна на отстъпки по исканията си. Но Украйна не се отказва от намерението си да стане член на ЕС и НАТО и това е заложено в конституцията на страната.

Смешни са твърденията на българския военен министър, че с един батальон ще защитим България. Единствената сигурност за страната е членството й в НАТО. България води политиката на Тодор Живков – да се снишаваме, и от това ще губи. Сега е моментът да се покаже дали партньорите ни от НАТО и ЕС могат да разчитат на София, каза Олена Коцева.(УВести)