Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА И ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ВСУ ИЗЛЯЗОХА С ОБЩО ПАТРИОТИЧЕСКО ПОСЛАНИЕ

Киев, 13 февруари 2022.- ″Който поне веднъж е гледал в очите на нашия воин, със сигурност знае, че руският агресор няма да превземе нито Киев, нито Одеса, нито Харкив или някакъв друг град″, – четем в разпространеното вчера обръщение на министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников и главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужний.

Олексий Резников

Армията ни и нашите доброволци издържаха през 2014 г., когато ″братушка″ подло ни заби нож в гърба. Тогова мнозина чисто психологично не бяха готови да се сражават с тези, с които още вчера седяхме на една маса. Но сега ситуацията е съвсем друга. И в Кремъл го знаят, и отчитат този важен елемент на възпиране.

Днес ние имаме най-голяма и най-мощна армия в Украйна през последните 15 години и една от най-мощните армии в Европа, нашите войски се командват от бойни генерали и офицери. Иловайск и Дебалцево нараниха сърцата им, но калиха тяхната воля. Героичната отбрана на Донецкото и Луганското летище, всекидневната защита на десетки населени места – от Станица Луганска до Широкино, направиха бойният им дух несломим.

генерал Валерий Залужний

Не се съмнявайте – Въоръжените сили на Украйна абсолютно са готови да дадат отпор и няма да отстъпим от украинските земи.

Над 420 украински войници и всеки, без изключение, командир вече гледаха в очите на смъртта. Командващите видове, родове, командирите на бригади, батальони и роти са специалисти по военно дело и патриоти на държавата си. Няма да дадем нито педя украинската земя! – четем в обръщението.(УВести)

Нашият коментар:

Според някои западни правителства, разузнавания и медии, на 16 февруари т.г. се очаква Русия да нападне Украйна поради категоричен стремеж на Киев да се интегрира към Запада – ЕС и НАТО и да се откъсне от т.н. руски свят.