Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСНАЦИ В СОФИЯ УЧРЕДЯВАТ ДВИЖЕНИЕ ″ЗА СВОБОДНА РУСИЯ″

София, 11 февруари 2022.- Част от руската диаспора в България излиза от сянката на путинизма и настоява за демократични промени в своята родина.

Геннадий Гудков

Това става ясно от предвиденото за 19 февруари т.г. в София учредяване на движение ″За свободна Русия″, което ще се проведе заедно с конференция, посветена на същата тема, съобщава ″Faktor.bg″. Събитието ще се състои от 13:00 до 18:00 в хотел ″Интерконтинентал″ в столицата. На форума ще вземат участие делегати от различни градове в България, заинтересувани от демократичното бъдеще на Русия. Сред гостите ще бъдат политици от новия български парламент, представители на обществени организации, дипломати. Координатор на събитието е бившият депутат от Държавната дума на Русия и опозиционен политик Геннадий Гудков (на снимката горе).

Очаква се лекции конференцията за изнесат известни руски публични личности – бивши депутати от Думата Илия Понамарьов и Дмитрий Гудков, психолог и публицист Леонид Гозман, икономист и журналист Димитрий Потапенко, водещ експерт в петролно-газовия сектор Михаил Крутихин, доктор на юридическите науки и ректор на Свободния университет Елена Лукянова и др.

Участие в проявата ще вземат шефът на разследващото бюро ″Bellingcat″ Христо Грозев, ръководителят на Хелзинския комитет Красимир Кънев, гл. редактор на белоруското издателство ″Хартия-97″ Наталия Радина, представители на сродни обществени движения от Полша, Чехия, Германия, Латвия, Казахстан и други страни.

Две от водещите лица на форума – Генадий Гудков и Дмитрий Гудков, живеят в България заради преследване от путинския режим в Русия, съобщава ″Faktor.bg″.(УВести)

Нашият коментар:

Олена Коцева

Само аз ли си задавам въпроса: защо точно сега русейковци се размърдаха и организират това сборище и то в България? – пише във Фейсбук Олена Коцева – председател на Сдружението на украинските организации в България ″Мати-Украйна″. – Нима тук е най-сигурно скривалище от ръцете на ФСБ? Не вярвам на “демократите”, които нищо не са направили, за да спрат войните на империята на злото (като за Навални “Крим не е сандвич, че да го взимаш и връщаш”), започват едва сега да демонстрират активност и заявяват, че са демократи, когато целият свят е срещу Мордора!