Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СЪЗДАДЕНАТА ОТ ПУТИН ЗАПЛАХА ОТ ВОЙНА СЕ ПРЕВЪРЪЩА В ПРОБЛЕМ ЗА САМИЯ НЕГО

Киев, 07 февруари 2022.- Владимир Путин реши, че заплахата от война е добра стока – своеобразна ″тухла четворка″, срещу която, за да не те ударят по главата, Запад ще направи всякакви отстъпки, пише социологът Игор Ейдман.

Игор Ейдман – социолог

С други думи, ″тухлата″ е международно напрежение, заплаха от война. Путин дори не крие, че се стреми колкото може по-дълго да поддържа това напрежение. Защото то е изгодно за Кремъл.

Но се получи така, че създадената от него заплаха се обръща против самия него. И ″тухлата″, с която той искаше да ни удари по главата, никой не желае да купува, тя се превръща в пареща и може да падне върху крака му.

Американския проф.Игор Айзенбърг пише: ″Според мнозина тукашни коментатори, Путин с действията си през последните месеци постига резултати, които са точно обратни на тези, към които се стремеше. Той искаше страните – членки на НАТО да не доставят оръжие за Украйна. Но Украйна го получава в огромно количество. Той искаше да разцепи Запада. Но САЩ, ЕС, G7 и НАТО в решенията си са толкова единни, както никога досега. Той искаше покрай руската граница да няма много сили на НАТО. Сега американските сили допълнително се прехвърлят в Полша и Румъния. Той искаше да бъдат отменени санкциите против Русия. Но постигна това, че Сенатът приключва да подготвя нов законопроект, който предвижда нови, много жестоки санкции, с указание, защо и кога да бъдат въведени. Освен това, САЩ, ЕС и страните от G7, които не влизат в ЕС, вече разполагат с пакет от безпрецедентни мерки, които ще отрежат руската икономическа и финансова система от целия свят в случай, ако Москва започне война″.

Изглежда, че на закъсания рекетьор ще се наложи сам да плати за международното напрежение, което искаше скъпо да продаде на своите западни ″партньори″, пише в ″Главком″ Игор Ейдман.(УВести)

Още по темата: ПОЛИТОЛОГ ИВАН КРЪСТЕВ: ГОРЕЩАТА ВОЙНА НЕ Е ИЗГОДНА ЗА ПУТИН, ЗА РАЗЛИКА ОТ ХИБРИДНАТА