"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УНГАРИЯ БЛОКИРА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ КИБЕР-НАТО. ЗАЩОТО УВАЖАВА РУСИЯ

Киев, 06 февруари 2022.-  Една съседна страна блокира присъединяването ни към Кибер-НАТО – Обединен център за напреднали технологии за киберотбраната на НАТО (CCDCOE), заяви Олексий Данилов – секретар на Съвета за националната сигурност и отбраната на Украйна.

Според него, след като подадохме документи още през миналата и преминахме всички верификации, трябваше само да се гласува с консенсус от всички държави – членки на Алианса. Но…″Не е изключено, че ръководството на тази страна ще преразгледа позицията си″, – надява се пан Олексий.

Виктор Орбан – премиер на Унгария.

За нашите медии не беше проблем да установят, че става дума за Унгария. С нея, по-точно, с правителството на Виктор Орбан, официален Киев има много сложни отношения, особено, когато става дума за сътрудничеството ни с НАТО, по-специално, когато се налага там да се взимат някакви решение за нас с консенсус. Унгарците блокират всичко.

Будапеща настоява Киев да преразгледа закона си за образованието и да разреши за унгарското малцинство в Закарпатието (152 хил. души) всички предмети от I до ХI клас да се преподават на унгарски език, което е чудесна основа за бъдещ сепаратизъм. Киев отхвърля това искане. Според закона, за всички малцинства в Украйна, включително и българско, от I до IV клас всички предмети се преподават на украински език. От V клас се въвежда няколко часа седмично преподава на майчин език и литература. Аргументът на Киев е, че украинското училище подготвя деца за успешно интегриране в нашето общество, а не в чуждо. А преподаването на майчин език подпомага малцинствата да запазят своята самобитност и култура.

Украйна няма проблем нито с българското, нито с румънското, нито с полското малцинство, както и прекрасно се разбира със София, Букурещ и Варшава. Само Будапеща се опъва. И, вероятно, в това няма нищо странно, докато на власт е Виктор Орбан – троянски кон на Русия в ЕС и НАТО. Между другото, наскоро, по време на официалното си посещение в Москва Орбан обясни тайната на прекрасните си отношения с Путин: ″Що е то ″унгарски модел″ в политиката? Ние сме член на НАТО и ЕС, но същевременно имаме отлични отношения с Русия. Да, това е възможно. Какво се иска за това? Взаимното уважение. Унгария винаги е получавала от президента Путин уважение, и, съответно, ние също уважаваме Руската Федерация и президента Путин″.

Добре, че Унгария поне ни разрешава да купуване природен газ от Европа през интерконектъра на унгарско-украинската граница.(УВести)

Още по темата: РУСКИ ХАКЕРИ НАПАДНАХА УКРАЙНА И БЛОКИРАХА САЙТОВЕ НА НЯКОЛКО ВЕДОМСТВА