Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ИСКА ДА ИНСЦЕНИРА ″КАЗУС БЕЛЛИ″, ЗА ДА НАХЛУЕ В УКРАЙНА

Киев, 03 февруари 2022.- Кремъл планира да инсценира повод за война (казус белли), за да нападне Украйна, съобщиха от държавният департамент на САЩ.

Според американското разузнаване, Русия иска да ″сътвори″ фейково видео с мними жертви, бутафорна кръв, анимирана взривена техника, разрушения, мъки и страдания на ″оцелелите миньори и трактористи″, уж нападнати от украинска войска или украински специални части, да го разпространи и то да послужи като повод за ″съкрушителен отговор″ от страна на кадрова руска армия. С други думи, такава ″картинка″ да послужи за основание за нападение.

Според говорителя на държавния департамент Нед Прайс, това е само един от няколко вероятни сценария. ″Ние не знаем, какъв вариант ще предпочетат в Кремъл и то в най-близко време″, – каза той.

Държавният департамент разгласява тази информация с цел да очертае мащаби на дестабилизиращи действия на Русия против Украйна и да накара Москва да се откаже тази опасна кампания. ″Призоваваме Кремъл към дипломация и диалог за мирно разрешаване на ескалацията″, – заяви Нед Трайс.

Днес Китай и Русия излязоха с декларация, в която те призовават САЩ да се откажат от разширяване на НАТО и да уважават правото на Русия да настоява за сформиране на дългосрочни правно задължителни гаранции за сигурност в Европа.(УВести)

Още по темата: КРЕМЪЛ ТЪРСИ СASUS BELLI, ЗА ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА И ОПРАВДАЕ ПРЕД СВЕТА АГРЕСИЯТА СИ