Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА СВЯТ НЕГАТИВНО ОЦЕНЯВА МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИКА НА РУСИЯ

Киев, 02 февруари 2022.- Над 46% от жителите на планетата ни негативно оценяват действията на Русия на международна арена. За тях тя дестабилизира света. Това оказват данните от проучването на Gallup, разпространено от Фонда ″Демократични инициатива″ в Киев.

Русия има ″добри намерения″ – така смятат 29% от допитаните. Сред тях са жителите на Албания – 86%, Виетнам – 76%, Сърбия – 64%, Казахстан – 62%, и Индия – 57%.

Самите руснаци оценяват международната политика на държавата си по последния начин: за 44% действията на Москва са стабилизиращи, за 22% – не са съгласни с това, а 33% не знаят, какво да отговорят.

Същото допитване в Украйна показва: 77% казват, че Русия дестабилизира света, не са съгласни с това 10%, не знаят, какво да отговорят, 13%.

От всички страни украинците най-негативно са настроени към действията на Русия на международна сцена – в тях ние виждаме заплаха, а не стабилизираща роля. След нас по ″враждебност″ към действията на Москва в света се нареждат: Австрия – 70%, Косово – 68%, Германия – 69%, Полша – 69%, Чехия – 68%, и Швейцария – 66%.(УВести)