Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕТРО ПОРОШЕНКО: СВЕТЪТ Е ШОКИРАН ОТ ЗЕЛЕНСКИЙ, ЧЕ РУСКА ЗАПЛАХА НЯМА

Киев, 01 февруари 2022.- ″Казват, че кризата е не само изпитание, но и възможност. С концентрация на войските си покрай нашата граница Путин постигна обратното. Той искаше да наплаши света и нас, но вместо това заплахата от пълномащабното нахлуване на московските орди в Украйна мобилизира нашите приятели и целия свят за безпрецедентна помощ за Украйна. Включително и военната″, заяви днес петият украински президент Петро Порошенко.

Олександр Зеленский
Володимир Зеленский – президент на Украйна от 2019 г. Преди това – артист и шоумен.

Подчертавам: това стана не благодарение, а въпреки сегашната украинска власт. Нашите западни партньори чрез медии все по-често задават въпрос: а защо да доставяме на Украйна оръжие, когато нейното ръководство отрича агресивни намерения на Путин и не полага усилия за подсилване на армията ни? Администрацията на президента ни изрече една глупост, а се срамуваме ние, всички украинци!

Партията ″Европейска солидарност″ още през ноември м.г. настояваше Зеленский да поисква свикване на Съвета за сигурност на ООН. Вчера такова заседание се проведе, но не по инициатива на Киев, а по искане на нашия партньор Съединените щати.

И настъпи срамен момент, когато представителят на Русия срещу доказателствата на нашите съюзници цитира президента Зеленский и неговите министри, че няма никаква повишена опасност и заплаха от страна на Русия.

Светът е шокиран от пресконференцията на Зеленский за чуждестранни медии. Но е и Патрушев (Николай Патрушев – секретар на Съвета за сигурност на Русия – б.УВести), който го похвали. Зеленский не може да разбере, че мощната международна подкрепа е гаранция за нашата победа над врага. Ние трябва да сме единен фронт със Запада и сами да подсилваме нашата армия.

Днес Зеленский показа свой указ с някакви си реформи в армията. Но те са прерогатива на Върховната Рада, а не на президента. И преди армията да се увеличи със 100 хил., както се предлага, най-напред намерете пари за сегашния личен състав, за въоръженията, за храната и т.н. Осигурете на войниците ни по 25 хил. гривни месечно, а на тези, които са на фронта, – 50 хил. Това партията ни ″Европейска солидарност″ заложи в нашия проектобюджет, подкрепете го! Бездействието на парламента е недопустимо, гневно заяви Петро Порошенко.(УВести)

Нашият коментар:

На 28 януари т.г. Володимир Зеленский даде пресконференция за чужди медии и заяви, че покрай нашата граница не се наблюдава засилване на концентрацията на руските войски и някои наши западни партньори преиграват, с което сеят паника сред украинското население и сриват икономиката ни. ″Президент съм на Украйна, базирам се тук, и мисля, че познавам нещата в детайли и по-дълбоко, отколкото всеки друг президент″, – каза Зеленский. Това даде повод западните медии да твърдят, че официален Киев и Западът различно интерпретират ставащото около нас и допускат демотивация на САЩ и други страни-съюзници по украинския въпрос.

Още по въпроса: ЗЕЛЕНСКИЙ СЕ СЪРДИ НА БАЙДЪН, ЧЕ СЪЗДАВА ПАНИКА В УКРАЙНА