Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ И МИНИСТЪРЪТ СТЕФАН ЯНЕВ СА СЛАБО ЗВЕНО В БЪЛГАРСКАТА СИГУРНОСТ

София, 01 февруари 2022.- Пуснах си на запис изказване на Стефан Янев – наш военен министър, при Светослав Иванов от бТВ и се втрещих – този човек, заяви в прав текст, от името на правителството, че са взели решение да откажат военна помощ от НАТО (?!) в тази изключително напрегната обстановка. От членовете на НАТО от Балтика до Черно море само ние и Унгария на Орбан сме в това положение, но унгарската армия е в пъти по-добре от нас, пише във Фейсбук Илиян Василев – политически анализатор и коментатор.

Румен Радев – президент на България от 2017 г.

Президентът Румен Радев и Стефан Янев са слабо звено в българската сигурност, защото да твърдиш, че при пробита отбранителна способност, сам можеш да се справиш и не ти трябват съюзническа помощ си е национално предателство.

Пред съюзниците се оправдават, че нацията ни е русофилска и не трябвало да настройваме народа против НАТО. И това минава, поне минаваше до скоро. Всъщност именно тези позиции, които са желани от тях, ни определят като получленове на НАТО. Особено е недостойно, когато обличат мненията си в “национален интерес”, но никой не ги е упълномощавал да говорят от името на нацията.

Стефан Янев – министър на отбраната на България

Между другото, на коя, избрана от избиратели партия, е представител Янев в правителството? Ако е президента, никъде не пише, че той трябва да има представители. Ако е от ПП, защо се разминава с партийния си лидер?

Въпросът е категоричен и не търпи увъртания? И за да бъде сигурно, че ще продължат да нанасят щети, ще харчат стотици милиони за поддръжка на руска бойна техника.

Не търсете агентите на руско влияние на друго място, освен по върховете на българската политика.

На времето, когато питаха Кремъл и генералните секретари на ЦК на КПСС, защо в България нямате войски по силата на Варшавския договор, отговорът неизменно беше, няма нужда, тъй като са беззаветно верни, дори повече отколкото ако имахме войски?! Тази школа, вън от съмнение, са завършили и Радев и Янев и никакви курсове в Америка или НАТО не могат да променят манталитета им.

Да припомня, едно е да не искаме да пращаме български войници в Украйна, тук има консенсус. Дори НАТО днес заяви. Но да си правиш оглушки, при пробита отбрана, да не искаш помощ, си е игра в полето на Русия, пише във Фейсбук Илиан Василев.(УВести)