Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДМИТРО ЯРОШ ПРЕДУПРЕДИ ЗЕЛЕНСКИЙ, ДА НЕ ВЯРВА НА РУСКАТА АГЕНТУРА ОКОЛО НЕГО

Киев, 30 януари 2022.- ″Категорично съм против в украинското общество да се разпространяват панически настроения, – заяви Дмитро Ярош – бивш лидер на  ″Десен сектор″ и сегашен командващ на Доброволческия украински корпус. – Но същевременно смятам, че не трябва и да се омаловажава заплахата от широкомащабното или локално нахлуване на Московия в Украйна или сериозно изостряне на фронта″.

Олександр Зеленскии
Володимир Зеленский – президент на Украйна от 2019 г.

Според него, всякакви декларации на нашите високопоставени чиновници, че ″Русия няма да нападне″, могат само да демобилизират украинското общество и те следва да се разглеждат като диверсия против способностите на нацията ни да неутрализира една външна заплаха…

Освен това, пише пан Дмитро, след подобни ″миротворчески″ изявления западните ни съюзници имат всички основания да прекратят да снабдяват нашите Въоръжени Сили с въоръжения, боеприпаси и други средства.

Обръщам се към господина Зеленский: преди да се каже нещо, трябва поне малко да се помисли и не следва да се водите по акъла на руската агентура в коридорите на висшата държавна власт! Защото от всяка дума на Върховния Главнокомандващ в момента зависи бъдещото на Украйна. Мислете! Ако има с какво, разбира се, заключи Дмитро Ярош в емоционалния си пост във Фейсбук.(УВести)

Още по темата: ЗЕЛЕНСКИЙ СЕ СЪРДИ НА БАЙДЪН, ЧЕ СЪЗДАВА ПАНИКА В УКРАЙНА