Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ИМА СЕРИОЗНА ЗАПЛАХА ЗА НАХЛУВАНЕ В УКРАЙНА, КАЗВАТ 48% ОТ НАШЕНЦИТЕ

Киев, 24 януари 2022.- Концентрацията на руските войски покрай нашата граница означава, че има сериозна заплаха за нахлуване. Така смятат 48,1% от украинците, твърдят от Киевския международен институт по социология.

За 39,1% от анкетираните заплаха няма, а 12,8% се затрудняват с отговора.

Олександр Зеленский
Володимир Зеленский

Същевременно, 53,1% от допитаните са на мнение, че при евентуално нападение президентът Володимир Зеленский няма да бъде адекватен като Върховен главнокомандващ, докато за 31,9% той ще е способен ефективно да се справя с тези свои задължения.

За 56,5% от украинците властта не полага достатъчни дипломатически и отбранителни усилия, за да предотврати възможна руска инвазия. На противоположно мнение са 29,2%.

От октомври м.г. Москва започна да трупа своите войски покрай нашата граница. Според западните разузнавания, става дума за над 120 хил. войници и много военна техника. Експертите обаче твърдят, че тези сили са недостатъчни за пълномащабно нахлуване, а ескалацията е нужна Западът да приеме руския ултиматум за неразширяване на НАТО на изток (Украйна и Грузия никога да не влязат в него) и да изгони от алианса Румъния и България.(УВести)