Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОСНОВАТА НА ТЕРИТОРИАЛНАТА НИ ОТБРАНА Е СЪЗДАДЕНА, ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ОРЪЖИЕ

Киев, 22 януари 2022.-  Личният състав на териториалната отбрана е сформиран и е готов да действа, заяви полковник Юрий Галушкин, който е командващ на тази структура. Имаме достатъчно оръжие и боеприпаси.

Полковник Юрий Галушкин

Войските за териториалната отбрана са създадени на бригаден и батальонен принцип. Във всяка бригада може да има от четири до десет батальона. В Киев, например, разполагаме с 10 батальона, в някои области – 8, в други – 4, казва Галушкин.

Особено внимание се обръща на 13 области, които граничат с Руската Федерация и Беларус. Командващият призова всички желаещи да се записват в местни отряди. ″Имаме нужда от всеки, който е готов да премина военна подготовка или пък вече е бил фронта в Донбас″, казва той.

От 2014 г. насам през фронта в Донбас са минали 400 хил. украинци. Те са мотивирани и по-голямата част от тях формира основата на нашата териториална отбрана или, с други думи, на нашето партизанско движение, което ще се задейства в момент ″Х″.

От 01 януари т.г. в страната  влезе в сила закон за силите на териториалната отбрана като компонент от Въоръжените сили на Украйна.(УВести)