Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ГУБИ МИЛИАРДИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА

Киев, 17 януари 2022.- В резултат на ескалацията покрай украинската граница и неуспешната за Москва изминала ″дипломатическа седмица″ руската икономика загуби десетки милиарди.

Така, загубите само на няколко големи руски компании възлизат почти на $40 млрд. вследствие на срив на пазара на ценни книжа: ″Сбербанк″ – $11,1 млрд., ″Газпром″ – $7,8 млрд., ″Роснефт″ – $5,5 млрд., ″Норникел″ – $4,2 млрд.

А колко ли струва прехвърлянето на войски и техника от единия край на Русия към другия. Например, анализатори констатират, че ракетите ″Искандер″ се превозват със ж.п. транспорт чак от Далечния изток. При положение, че до границата ни вече са настанени над 100 хил. военнослужещи, на които трябва да се плащат командировъчни, храна, отопление, да не говорим за гориво, смазочни материали, боеприпаси. Това са стотици милиони.

От украинския ресурс ″Информационно съпротивление″ пресметнаха, че за две последни седмици на ескалацията и военна-дипломатическа-патриотическа ура-реторика руската икономика ще загуби най-малко $100 млрд.

За сравнение: бюджет на гр.Воронеж с 1 млн. население възлиза на $355 млн., а на гр.Кьолн приблизително със същия брой жители – на $5,9 млрд. ″Но за руските власти – и царски, и съветски и сегашните, дрънкане с оръжие винаги е било по-важно, отколкото стандартът и благосъстоянието на обикновения руснак″, – заключва ″Информационно съпротивление″.(УВести)

Нашата справка:

Валутни резерви на Русия към 07 януари т.г.: $630,5 млрд.

През 2022 г. в Русия за отбраната ще бъдат насочени 3,5 трлн. руб., или 15% от общите разходи, а за икономиката – 3,46 трлн. руб., за социалната сфера – 5,8 трлн. руб.

Руската икономика дори не влиза в първата десетка, където са САЩ, Китай, Япония, Германия, Великобритания, Индия, Франция, Италия, Канада и Южна Корея.

Делът на Русия в световния БВП е 1,98%, а на САЩ, например, 23,5%.