Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АКЦИЯТА ″КАЖИ НА ПУТИН ″НЕ!″ СЕ СЪСТОЯ В НАД 20 СТРАНИ ПО СВЕТА

Киев, 10 януари 2022.- Вчера в над 20 страни се проведе акцията ″Кажи на Путин ″Не!″, организирана от Световния конгрес на украинците (седалище – Торонто) и движението ″Съпротивление на капитулацията″ (седалище – Киев), съобщават някои украински медии.

Тя се състоя в навечерието на преговорите САЩ-Русия, които започват днес в Женева.

Киев, 09 януари 2022 г.

В Киев на Михайловския площад, който е близо до външното ни министерство, хората опънаха огромно платно с надпис ″SayNOtoPutin!″ и сложиха своите подписи. Пред множеството, освен някои авторитетни украинци, говореха също така представителите на казахския народ и на кримските татари, които, както и украинците, се сблъскаха с руската агресия.

Участниците призоваха светът да не се води на манипулациите на Кремъл и Путин – един международен престъпник.

Според някои от изказващите се украинци, хората не случайно се събраха на площад близо до МВнР на Украйна. Според тях, позицията на официален Киев остава неясно относно евентуална руска инвазия. В този буреносен момент президентът Зеленский кара ски, вместо да координира действията на силовите структури вътре в страната и да ги съгласува с нашите съюзници. Президентският съветник Андрий Ермак отново контактува със съветника на Путин Дмитрий Козак. Отново се говори за отлагане на срещата на върха в т.н. Нормандски формат.

Акцията на украинците в чужбина – във Вашингтон, Чикаго, Ню-Йорк, Торонто, Лондон, Лисабон, Рига, Мелбърн, Мадрид и други градове, имаше за цел да покаже на официален Киев и Запад, че по време на преговорите на 10, 12 и 13 януари с Кремъл не могат да се правят никакви компромиси, още повече – за сметка на Украйна. Путин е престъпник, който трябва да бъде съден. Световните лидера следва да осъзнаят, че украинците не приемат ултиматума на Москва и ще се съпротивляват.

Организаторите на акцията планират да създадат глобален антиимперски фронт.(УВести)