Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

THE NEW YORK TIMES: УКРАЙНА Е ОБКРЪЖЕНА ОТ ТРИ СТРАНИ ОТ 100-ХИЛЯДНАТА РУСКА ВОЙСКА

Киев, 08 януари 2022.- Според картата, публикувана от The New York Times, руските войски могат да ни нападнат от три страни. В момента покрай нашата граница се настани 100-хилядната руска армия. Но според американските спецслужби, Кремъл предвижда, при необходимост, да задейства още 75 хил. военнослужещи.

Изданието, като се позовава на източниците си в разузнаване и сателитните снимки, твърди, че две групировки руски войски се намират до границата с Беларус – в район на гр.Елня и Клинци. Още три групировки има в района на руски гр.Воронеж, целта на които най-вероятно ще бъде да се придвижват към столицата Киев. Те ще взаимодействат с войските, намиращите се в района на Волгоград и около нашата граница в Донбас. И третата точка е окупирания през 2014 г. от руснаците Крим, откъдето те ще се насочат към Херсон и Северно-Кримския канал, за да хем да отрежат Киев от Черно море, хем да пуснат вода за обезводнения полуостров.

Украинската армия наброява 250 хил. военнослужещи. Към тях следва да прибавят над 400 хил. мотивирани запасняци, минали през войната в Донбас и организирани в т.н. териториална отбрана.(УВести)