Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОВЕДЕНИЕ НА ЛИДЕРА НА ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ВОДИ ВОЙНА: КАРА СИ СКИ И ЗАПИСВА ВИДЕО!

Киев, 08 януари 2022.- Под това заглавие електронното издание ″Цензор.Нет″ публикува коментар на Юрий Бутусов за поведение на президента на Украйна Володимир Зеленский, който вече 10 дни почива в Карпатите.

Володимир Зеленский – президент на Украйна от 2019 г., кара ски в Западна Украйна, а в Източната е война.

″Руските войски ни заплашват от три страни. На фронта всеки ден ни обстрелват. Нашите съюзници – САЩ и НАТО, всеки ден помежду си се консултират на тема Украйна. От 10 до 13 януари те ще преговарят с Москва, и ние също ще сме в дневния им ред. Русия окупира Казахстан, което неизбежно ще удари и по Украйна.

А какво в тази обстановка прави държавният ни глава? А той вече десет дни почива в Карпатите, кара си ски и снима видео, колко му е хубаво и весело, вместо да свика Съвета за националната сигурност и отбрана.

Нашият президент – Върховен главнокомандващ, не е близо до фронта в този сложен момент, не се среща с войниците там, не се съвещава по проблемите на отбраната. Той се радва на живота в курорта ″Буковел″!

И това е селфи. Но преди да заминат за фронта.

Същевременно, Върховният главнокомандващ тотално е провалил доставки на боеприпаси, в армията няма снаряди и мини основен калибър. Няма достатъчно гориво – няма достатъчен резерв за момент ″Х″.

А кой придружава президента? Шеф на администрацията му Андрий Ермак и Руслан Демченко – началник на комитета по разузнаването, който е руски агент, провалил всички операции на нашето разузнаване.

В курорта държавният ни глава ″случайно″ отсяда в хотел, където ″случайно″ се настанява и Игор Коломойский – олигарх, направил го президент и чиято ТВ излъчва неговото шоу, човек, когото преследва американското правосъдие.

Прилича ли това на поведение на лидер на една страна, която се отбранява и която Путин иска да затрие!? Не, не прилича! Това прилича на поведение на човек, който има къща в Италия и апартамент в Англия, капитали в офшорка и който, ако го лишат от възможността да кара ски в Карпатите, ще се уреди с почивка в Алпите, нали така?″ – риторично пита Юрий Бутусов.(УВести)

Още по темата: THE NEW YORK TIMES: УКРАЙНА Е ОБКРЪЖЕНА ОТ ТРИ СТРАНИ ОТ 100-ХИЛЯДНАТА РУСКА ВОЙСКА