Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БАЙДЪН И ЗЕЛЕНСКИЙ ГОВОРЕХА ПО ТЕЛЕФОНА. САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ПОДКРЕПЯТ

Киев, 03 януари 2022.- САЩ ни подкрепят, подкрепят нашия суверенитет и териториалната цялост и заедно с партньорите си по НАТО са готови ″решително″ да ни помагат, ако Русия все пак тръгне да ни напада.

Това е кратко заключение от телефонния разговор, състоял се снощи между Джо Байдън и Володимир Зеленский.

Същевременно, от прессъобщението на Белия дом следва, че за уреждане на конфликта трябва да се полагат и дипломатически усилия. Първа такава среща е насрочена за 10 декември – тогава американците и руснаците ще говорят за проекта на Владимир Путин за гаранции за Русия, който, проект, мнозина анализатори са разчели като оферта за ″нова Ялта″.

От същото съобщение не става ясно, какво се крие зад думите ″Байдън също така подчерта, че подкрепя мерките за деескалация на напрежението в Донбас и реализация на Минските споразумение″. (УВести)

Нашият коментар:

Та тези Мински споразумения са мъртви, те отдавна не работят, защото най-вече Кремъл не ги спазва, тъй като смята себе си не за ″страна в конфликта″, а за ″посредник″ и иска да накара официален Киев да преговаря със сепаратистите и да ги легитимира, да ги признае, както и да признае, че при нас е налице не руска агресия, а – гражданска война, вътрешноукраински конфликт. Но ако Русия изпълни поне една точка от ″Минск″, например, да изведе ″зелените си човечета″ (над 20 хил. души) заедно с въоръженията от територията на Украйна и позволи украинците да поемат контрол върху границата си в Донбас, войната ще спре още на третия ден.

Още по темата: ПУТИН ПРЕДЛАГА НА САЩ ПРОЕКТ ЗА НОВА ″ЯЛТА″ СЪС СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ