Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В САЩ ИСКАТ БАЙДЪН ДА КАЖЕ ЗА МЕРКИ ПРОТИВ РУСИЯ, АКО НАПАДНЕ УКРАЙНА

Киев, 02 януари 2022.- Незабавно Джо Байдън да обнародва мерките против Русия, които ще бъдат предприети, ако тя нападне Украйна.

С това искане към американския президент се обърна група от 24-ма специалисти в областта на националната сигурност и експерти по Русия. Някои от тях са работили в администрацията на Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън. В групата влизат и бивши посланици на САЩ: в Украйна – Стивън Пайфър и Джон Хърбст, в Русия – Майкъл Макфъл и Александър Вершбоу, в Полша – Даниел Фридц. Последният, между другото, е бил главен съветник по Източна Европа на Обама, Буш и Клинтън.

В тяхната декларация, разпространена от световните медии, четем: ″Ние смятаме, че Съединените щати след консултация със своите съюзници по НАТО и с Украйна трябва незабавно да предприемат мерки, за да повлияят върху сметките на Кремъл за изгоди и щети преди той да предпочете военна операция″. Според експертите, отговорът против Русия следва да включва сериозни и болезнени санкции, които ще бъдат приложени, ако Русия нападне Украйна. ″По-добре този план да бъде озвучен сега с цел Москва да има ясна представа за мащаба на икономическия удар, който ще я сполети″.

На 30 декември м.г. в телефонен разговор Джо Байдън предупреди Владимир Путин, че след руското нахлуване в Украйна против Русия ще бъдат предприети невиждани досега санкции. В отговор Путин заяви, че тези мерки ще станат сериозна грешка и не е изключил всякакви отношения между Русия и САЩ да бъдат прекъснати.

Руско-украинската война продължава вече осма година. В момента покрай нашата граница Русия струпа 126 хил. военна групировка и много техника. През 2021 г. руските сили почти 2500 пъти са атакували нашите позиции, имаме 66 убити войници и над 270 ранени. От 2014 г. насам тази война отне живот на над 3 хил. украински войници.(УВести)

Още по темата: БАЙДЪН И ПУТИН СЕ СКАРАХА ЗА УКРАЙНА, ЩЕ ПРЕКЪСВАТ ОТНОШЕНИЯТА