Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

FINANCIAL TIMES: ЩЕ НАПАДНЕ ЛИ РУСИЯ УКРАЙНА? ПО-СКОРО НЕ!

Киев, 31 декември 2021.- Светът на прага на 2022 г. ни се вижда особено непредсказуем и тревожен, пише изданието. То публикува прогнозите си за следващата година. Ние обърнахме внимание само на една от тях – за Украйна и Русия.

И така, ще нападне ли Русия Украйна? По-скоро не. Широкомащабното нахлуване може да повлече след себе си огромни жертви за Русия. Най-вероятно Владимир Путин ще предпочете други геополитически номера. Струва ни се, че без военна офанзива Кремъл ще може да постигне много повече: да дестабилизира Украйна, да предотврати военна помощ на Киев от страна на съюзниците му, да шантажира НАТО и да принуди Запада за по-големи компромиси. Но Москва ще се сдобие със значителни проблеми за себе си, ако ескалира конфликта в Донбас, от една страна. От друга, именно ескалацията в момента е най-силната карта на Москва, смята ″Financial Times″.

От 20 прогнози на изданието за 2021 г. се сбъднаха 17. Анализаторите му сгрешиха за ядреното споразумение САЩ-Иран и бяха големи песимисти за ваксините против Ковид, но не ″улучиха″. Ваксините работят.(УВести)