Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПРЕД АДАМ МИХНИК: ПРЕЗ ЮНИ НАТО ДА ДАДЕ НА УКРАЙНА ПЛАН ЗА ЧЛЕНСТВО В АЛИАНСА

Киев, 31 декември 2021.- На въпрос, какви санкции против Русия ще я ударят най-силно, бившият президент на Украйна Петро Порошенко отговори: ″Предоставяне на страната ни ″План за членство в НАТО″ през юни следващата година в Мадрид, където ще се състои срещата на върха на алианса″.

Пан Петро даде интервю за ″Газета виборча″. В разговора с главния редактор на изданието и бившия дисидент Адам Михник той обясни, защо Европа трябва да бъде солидарна с нас. ″В Полша, Литва, Латвия, Естония, Швеция и Финландия необходимо е да разберат, че с общи и съгласувани усилия те помагат не само на Украйна, но и защитават своята сигурност, – заяви Порошенко.- Лозунгът ″За нашата и вашата свобода″ днес е особено актуален″.

Затова Западът трябва да бъде по-настървен с Русия. ″САЩ и Европа следва да действат по-бързо и по-ефективно по въпросите на енергийните и финансови санкции, – призова петият президент на Украйна. – Путин трябва да осъзнае, че, ако нападне Украйна, моментално ще бъдат въведени съответните мерки, които направо ще развалят руската икономика″. Това ще подейства на Кремъл  отрезвяващо, смята Порошенко. Според него, е наложително Западът да предостави на Украйна и летално оръжие.

От една седмица Петро Порошенко – лидер на парламентарната партия ″Европейска солидарност″, обикаля европейски столици и лобира за украинската кауза. Планира да се върне в Киев към средата на януари.(УВести)

НА ВТОРИ ТУР ПОРОШЕНКО МИНИМАЛНО, НО БИЕ ЗЕЛЕНСКИЙ!

ЗЕЛЕНСКИЙ, ЗА ДА УГОДИ НА ПУТИН, ЗАПОВЯДА ДА АРЕСТУВАТ ПЕТРО ПОРОШЕНКО