Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

НА ВТОРИ ТУР ПОРОШЕНКО МИНИМАЛНО, НО БИЕ ЗЕЛЕНСКИЙ!

Киев, 29 декември 2021.- Петро Порошенко настигна Володимир Зеленский и го бие, макар и минимално, ако втори тур на президентските избори ще се състои днес. За първия са готови да гласуват 50,1%, а за втория – 49,9%, показва проучването на Центъра ″Разумков″ и Фонда ″Демократични инициативи″.

Спрямо юли-август т.г. симпатизантите на действащия президент намаляха от 28% до 23%, а на Петро Порошенко, обратно, се увеличиха от 17% до 23%.

Проучването също така сочи, че за 45% от украинците Володимир Зеленский е разочарование на годината.

Напоследък Зеленский яростно атакува кмета на Киев Виталий Кличко и бившия президент Петро Порошенко, като вижда в тях сериозна конкуренция за своя евентуален втори мандат.

Володимир Зеленский идва на власт през 2019 г., като на балотажа побеждава Петро Порошенко с 83% спрямо 25%. Но само за половина от срока си ″слуга″ на народа тотално изгуби доверие на избирателите си, защото да управляваш държавата не е същото да управляваш фирмата или да играеш ролята на президент в комедиен сериал. Самият Зеленский казва, че все още не е решил дали да се кандидатира за втори мандат. Изборите са през 2023 г.(УВести)

Още по темата:

ЗЕЛЕНСКИЙ, ЗА ДА УГОДИ НА ПУТИН, ЗАПОВЯДА ДА АРЕСТУВАТ ПЕТРО ПОРОШЕНКО