Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НА ВТОРИ ТУР ПОРОШЕНКО МИНИМАЛНО, НО БИЕ ЗЕЛЕНСКИЙ!

Киев, 29 декември 2021.- Петро Порошенко настигна Володимир Зеленский и го бие, макар и минимално, ако втори тур на президентските избори ще се състои днес. За първия са готови да гласуват 50,1%, а за втория – 49,9%, показва проучването на Центъра ″Разумков″ и Фонда ″Демократични инициативи″.

Спрямо юли-август т.г. симпатизантите на действащия президент намаляха от 28% до 23%, а на Петро Порошенко, обратно, се увеличиха от 17% до 23%.

Проучването също така сочи, че за 45% от украинците Володимир Зеленский е разочарование на годината.

Напоследък Зеленский яростно атакува кмета на Киев Виталий Кличко и бившия президент Петро Порошенко, като вижда в тях сериозна конкуренция за своя евентуален втори мандат.

Володимир Зеленский идва на власт през 2019 г., като на балотажа побеждава Петро Порошенко с 83% спрямо 25%. Но само за половина от срока си ″слуга″ на народа тотално изгуби доверие на избирателите си, защото да управляваш държавата не е същото да управляваш фирмата или да играеш ролята на президент в комедиен сериал. Самият Зеленский казва, че все още не е решил дали да се кандидатира за втори мандат. Изборите са през 2023 г.(УВести)

Още по темата:

ЗЕЛЕНСКИЙ, ЗА ДА УГОДИ НА ПУТИН, ЗАПОВЯДА ДА АРЕСТУВАТ ПЕТРО ПОРОШЕНКО