Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СОЦИОЛОГИЯ: УКРАЙНА И РУСИЯ ТРЯБВА ДА СА НЕЗАВИСИМИ, КАЗВАТ 88% ОТ УКРАИНЦИТЕ И 75% ОТ РУСНАЦИТЕ

Киев, 27 декември 2021.- Украйна и Русия трябва да са независими държави, казват, съответно, 88 от украинците и 75% от руснаците. Двете страни да се обединят искат 6% от първите и 18% от вторите. Това показват данните от изследването, проведено от Киевския международен институт по социология и руската независима организация ″Левада-Център″.

Социолозите също така констатират, че в Украйна добро отношение към Русия имат 39% от анкетираните, а лошо – 47%. В Русия, съответно, 45% ни ″обичат″, а 43% изпитват към нас негативни чувства.

Прави впечатление, че с придвижване от западната ни граница към източната доброто отношение към Русия нараства: Запад – 26%, Център – 35%, Юг – 49%, Изток – 52%. Съответно, с ″нелюбов″ към Московия се отнасят 61% от нашенците в Лвив (Западна Украйна) и само 30% – в Харкив (Източна Украйна).

Същевременно, 75% от руснаците допускат, че между нас може да пламне война, но над 50% от украинците ще бранят родината си, като 30% от тях – с оръжие в ръка.(УВести)

Нашият коментар:

На фона на тези числа твърденията на руския президент Владимир Путин за ″един народ″, за ″обединяване″, за ″събиране на исторически руски земи″ са абсолютно празнословие и фикс-идея, върху която Кремъл се е зациклил откакто на власт е същият. Хората и от двете страни на границата искат техните държави да са независими. Единствено геополитическите амбиции и демографските проблеми движат Москва как да увеличи населението си, особено при тотална деградация на руската ″глубинка″, т.е., провинцията.