Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАМЗАН КАДЪРОВ ЩЕ ПРИСЪЕДИНЯВА УКРАЙНА КЪМ ЧЕЧНЯ, НО АКО ПУТИН ПОЗВОЛИ

Киев, 27 декември 2021.- ″Да вземем и присъединим Украйна към Чечня!″, – предложи тамошният лидер Рамзан Кадъров.

На пресконференция в Грозни той изрази и категоричната си подкрепа на националния лидер Владимир Путин в искането му Западът да не приема Украйна в НАТО, съобщават украинските медии.

Днес за нас проблемен е украинският въпрос, който не от нивото на президента, а е от моето ниво, и ако ми заповядат, веднага ще го реша, казал Кадъров. Според него, Украйна е територия на Русия, а украинците са наш народ. ″След Крим споделях, че трябва да вземем и Киев, докато там няма западни военни бази″, – се вайкал Кадъров, че никой не го е чул. – Ние сме пехота и щом има заповед, веднага тръгваме, без никакви проблеми″. Но, за негово съжаление, има международни договорености, които не му позволявали кардинално да приключи с украинския въпрос.(УВести)

Нашата справка:

Рамзан Кадъров е роден през 1976 г. Лидер на Чечня е от 9 май 2004 г., като наследява баща си Ахмад Кадъров, който по време на втората чеченска война (септември 1999 г. – май 2000 г.) преминава на страната на руснаците и е убит от бомба на този ден на стадиона в Грозни. Рамзан е член на Политбюро на сега управляващата в Русия партия ″Единна Русия″. Някои руски опозиционни издания обвиняват Кадъров в незачитане на правата на човека в Чечня и му приписват организиране на редица политически убийства (на Борис Немцов, например). Твърди се, че Москва плаща огромна дан на Грозни, за да поддържа стабилност в тази република.