Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗЕЛЕНСКИЙ ПОПАДНАЛ ПОД ВЛИЯНИЕ НА ″РАДИКАЛИТЕ″, КАЗВА ПУТИН

Киев, 23 декември 2021.- Руският президент е убеден, че Володимир Зеленский е попаднал под влияние на ″радикалите″. Той заяви това на пресконференцията, проведена в Москва.

″Вместо да удовлетвори желанието на хората за мир, което е стремеж на украинското общество, президентът Зеленский, след като дойде на власт, впрочем, както и всички бивши украински ръководители, е попаднал под влияние на радикалните елементи″, – категоричен е Владимир Путин.

Олександр Зеленский
Володимир Зеленский

Стопанинът на Кремъл, окупирал Крим и част от Донбас, е добавил, че ″бъдещето на Донбас следва да определят жителите на Донбас и другояче не може да бъде″.

Същевременно Москва, шантажирайки Запада, заплашвайки го със спиране на газови доставки и с ″военно-технически″ отговор, отказва да уважи желанието на украинците сами да определят бъдещето си, т.е., Украйна да членува в НАТО, както го искат 58% от нашенците. В Кремъл любовта на руснаците към родината си окачествява като патриотизъм, а когато украинците обичат Украйна, то това е национализъм.

Брест, 22 септември 1939 г. Съвместен парад на вермахта и Червената армия след разгрома на Полша.

Москва не спира да манипулира света и да разпространява фейкове за това, че Майдан през 2014 г. е бил не Революция на достойнството, а държавен преврат, че украинските родолюбци са ″фашисти″ и че по време на Втората световна война украинските националисти са ″сътрудничели″ с Хитлер.(УВести)