Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАД 33% ОТ НАШЕНЦИТЕ СА МОТИВИРАНИ И ГОТОВИ ДА БРАНЯТ РОДИНАТА СИ С ОРЪЖИЕ

Киев, 19 декември 2021.- Над 33% от украинците ще окажат въоръжена съпротива, ако Русия нахлуе в Украйна. Общо 50,2% от нашенците казват, че по един (с оръжие) или друг начин ще се борят с нашественика, твърдят от Киевския международен институт по социология.

Същевременно 14,8% от допитаните ще заминат за по-спокоен регион, 9,3% – ще поемам към чужбина, а 18,6% – нищо няма да правят. Над 12% не знаят, какво да отговорят, а 1,1% изобщо отказват да отговарят.

Интерес представлява и регионалния разрез на мненията за съпротива против руската експанзия. С придвижване от Западна Украйна към Източна броят на украинците, готови да се сражават с агресора, същевременно намалява, което трябва да ни накара да се замислим. И така, Запад – 60,5%, а Изток – 37,2%.

Почти 70% от мъжете ще се съпротивляват, като 58% от тях – с оръжие в ръка. Измежду жените тези показатели, съответно, са 36% и 13%. Проучването показва, че най-патриотично настроени са хората на възраст 40-59 години.

Според руския център ″Левада″, 43% от руснаците ″не обичат″ Украйна. При нас против Русия са 47%. Същевременно, 75% от руснаците допускат, че между нас може да пламне истинска война.

Въоръжените сили на Украйна наброяват около 250 хил. военнослужещи. По рейтинг нашата армия е на 25 място в света. Ползва се с подкрепа и доверие на 68% от населението.(УВести)

Още по темата:

УКРАИНСКАТА АРМИЯ Е 25-ТА ПО РЕЙТИНГ В СВЕТА, ИМА ПОДКРЕПА НА 68% ОТ НАШЕНЦИТЕ

ГАЛИЧИНА (ЗАПАДНА УКРАЙНА) Е ПРОКЛЯТИЕТО ЗА ВСИЧКИ НАШЕСТВЕНИЦИ

ГЕНЕРАЛ РОМАН ШУХЕВИЧ И УПА