Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ДОНБАС МОЖЕ ДА ИМА ДО 32 ХИЛ. РУСКИ КАДРОВИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ

Киев, 19 декември 2021.- В окупираната част на Донбас може да има между 26 хил. и 32 хил. руски кадрови военнослужещи, твърди Юрий Бутусов – главен редактор на сайта ″Цензор.Нет″. Този извод той прави след като се допита до експерти по войнишко хранене и снабдяване.

Юрий Бутусов

Според постановление на правителството на Русия №1420 от 2020 г., всеки войник от сухопътните войски трябва да получава продуктова дажба №1 с тегло 2,5 кг на денонощие. Като се изхожда от тази норма и количеството на храни, доставяни, съгласно присъдата на Кировски районен съд в гр.Ростон-на-Дон за склоняване към корупция, за ″военните поделения на Въоръжените сили на Руската Федерация, дислоцирани″ в Донецк и Луганск, там трябва да има  от 26 хил. до 32 хил. военнослужещи.

Юрий Бутусов като военен експерт допуска, че числото 30 хил. руски войски в окупираната част на Донбас е напълно реално. От нашата страна на тях противостоят около 40 хил. войници и офицери.

Досега Кремъл отричаше, че в Украйна воюват кадрови руски военнослужещи и че там има руска военна техника, които редовно се снабдяват с пари, горива, масла, храни и даже вода.

Съдейки по многобройните публикации, световните медии обърнаха внимание върху присъдата на Кировски районен съд, който, без да иска, потвърди това, което Москва е отричала и което за всички непредубедени е било известно.(УВести)

Още по темата: ИЗ ПЕСНИ СЛОВ НЕ ВЫБРОСИШЬ, МИСТЪР ПЕСКОВ! РФ НЕ Е ПОСРЕДНИК, А СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА В ДОНБАС