Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ИЗ ПЕСНИ СЛОВ НЕ ВЫБРОСИШЬ, МИСТЪР ПЕСКОВ! РФ НЕ Е ПОСРЕДНИК, А СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА В ДОНБАС

Киев, 16 декември 2021.- Кой можеше да предположи, че от едно дело за рушвет в някакъв руски районен съд ще изскочи една ″геополитическа″ новина, постоянно отричана от Кремъл от 2014 г. и известна като ″Нас там нет!″
А сега официално: ″Към дело №1-82/2021. ПРИСЪДА. В името на Руската Федерация. Град Ростов-на-Дон, 10 ноември 2021 г. Кировски районен съд в град Ростов-на-Дон в състав: председателстващ съдия еднолично Шолохов Л.В., при секретаря Мирзоева А.Р., с участие на: държавни обвинители Саввоев З.А. и Волков Д.А., подсъдим Забалуев В.Н., защитник-адвокат Халилов А.Р., след като разгледа материали по наказателното дело….″, установи: ″…през периода май – ноември 2019 г.  (Забалуев В.Н.) е имал задължение да организира изкупуване и продажба на храни и да създава необходимите запаси на склада… Тези храни са били предназначени за изпращане за военни поделения на Въоръжените сили на Руската Федерация, дислоцирани на територията на ДНР (″донецка народна република″ – б.УВести) и ЛНР (″луганска народна република″ – б.УВести)… Доставките на храните за ДНР и ЛНР са се извършвали от склада, разположен на адрес … с периодичност веднъж седмично. Колоната е наброявала 70 камиона… с общо тегло на пратката 1300 т. Асортиментът на изпращаните храни е включвал: брашно, консерви, пресни зеленчуци. Общата стойност на една доставка е излизала на над 130 млн. рубли″ (пълният текс на този уникален документ, въпреки че вече е свален от сайта на съда, може да намерите ТУК).

Дмитрий Песков – говорител на Кремъл

С тази присъда, качена на сайта на Кировски районен съд и мълниеносно свалена днес, Русия за пръв път официално признава, че в Донбас воюват не ″трактористи и миньори″, както остроумно е подхвърлял Владимир Путин, а редовна руска войска. С други думи, Кремъл не е посредник в ″граждански″ конфликт в Украйна, а агресор и страна във войната против нашата страна. И днешното изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, че става дума за ″грешка на този, който е писал текста″, звучи абсолютно нелепо. Защото на всички е ясно, че ако не руската войска, оръжие, гориво, храни и най-вече пари, ″ДНР″ и ″ЛНР″ няма да просъществуват и един ден. Вероятно, в Хага вече са се сдобили с въпросния документ.

Жалко е за съдията Шолохов Л.В., който честно е провел съдебно дирене, разнищил факти и обстоятелства и е искал да раздаде справедливост като осъди на 5 години затвор един бизнесмен, склоняващ към корупция (за общо 630 хил. рубли) държавен чиновник да му удари печата, че доставяните от него храни уж са преминали санитарен контрол.(УВести)