Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЛОДИМИР АРЙЕВ: УКРАИНЦИТЕ ТРЯБВА, НАЙ-СЕТНЕ, ДА ПОРАСНАТ!

Киев, 11 декември 2021.- С оглед на ситуацията, която се очертава след преговорите между президентите на САЩ и Русия, следва да имаме предвид следното:

Володимир Арйев

1. Путин няма да отстъпи. Може би няма да се реши точно сега да предприеме агресивни действия, но и това не е сигурно. Той почти е готов да тръгне да възражда СрСрСрР, а какъв ще е поводът – не е важно.

2. Casus Belli, сиреч, повод за война. Трябва максимално задълбочено да пресметнем, какво именно ще организира Кремъл (взривяване на собствено посолство или консулство или нещо подобно) и да покажем на света, че Украйна предприе всичко, за да избегне всякакви провокации. От това ще зависят действия на нашите съюзници.

3. Всички възможни ресурси да се насочат за отбраната. Пътищата и всичко друго ще почака. Защото ако не се подготвим за нападение, всичко друго губи своя смисъл. С партньорите си да говорим предимно за доставка на оръжия.

4. Да не позволим изплашеният Зеленский да направи някакво предателство. Целта на Путин е да подкопае страната ни отвътре и след това да ни превземе без излишни загуби и разходи. Заради тази цел Кремъл е готов и да почака. Директните  преговори със сепаратистите е първият етап за легално вкарване в Украйна на един троянски кон с руско съдържание. Пълзящата агресия е по-лоша от директната във всички отношения.

5. Украинците най-сетне трябва да пораснат и да разберат едно: докато имаме такива съседи, като Русия и Беларус, експериментите и шеги с избиране на държавно управление ще свършат лошо за всички ни. А и към заплахите да подхождаме по-сериозно. Ако искаме да живеем – да включим мозъка си. И да се готвим. Защото с агресора ще се борим предимно сами. Рано или късно.(УВести)

Нашата справка:

Володимир Арйев е роден през 1975 г. в Киев. Има висше образование. Журналист. Украински политик. Депутат във Върховната Рада. Член на висшия орган на политическата партия ″Европейска солидарност″ (лидер – Петро Порошенко, пети президент на Украйна, от 2014 до 2019 гг.). През 2015 – 2018 гг. е вицепрезидент на ПАСЕ, председател на комитета на ПАСЕ по културата, образованието, науката и медиите. Има дипломатически ранг Извънреден и Пълномощен посланик.