Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА НЕ ПЛАНИРА НАСТЪПАТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ В ДОНБАС

Киев, 23 ноември 2021.- Украйна не планира офанзивна военна операция на изток и остава ангажирана с намирането на политическо и дипломатическо решение на конфликта, написа министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в ″Туитър″.

″Русия засили интензивността на дезинформацията, включително с фалшивите обвинения против Украйна за предполагаема подготовка за военна атака на Донбас. Официално: Украйна не планира настъпателна военна операция в Донбас. Ние сме ангажирани с намирането на политическо и дипломатическо решение на конфликта″, категоричен е пан Дмитро.

Украйна продължава да работи усилено за възраждането на Нормандския формат, заедно с Германия и Франция като посредници. Призоваваме Русия да вземе конструктивно участие в дипломатическите усилия за мирно уреждане, вместо да го подкопава, добави дипломат №1 на Украйна.

В същото време украинската дипломация продължава да работи за укрепване на отбранителните способности на нашата държава, за да възпира Русия от по-нататъшни агресивни действия, добави Дмитро Кулеба.(УВести)

Още по темата:
ДМИТРО КУЛЕБА: ДАЛИ РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ НАХЛУЕ В УКРАЙНА, ЗАВИСИ ОТ ДВА ФАКТОРА
РУСИЯ Е ОСНОВНАТА ПРЕЧКА ЗА МИР В ДОНБАС