Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: РАДЕВ ″ВЗРИВИ″ ЕК, УКРАЙНА И ТУРЦИЯ, ЗА ДА ВЗЕМЕ ГЛАСОВЕТЕ НА РУСОФИЛИТЕ

София, 23 ноември 2021.- “България попада в прегръдката на популизма чрез президента и подкрепящите го политически партии”, заяви бившият президент Росен Плевнелиев.

“По отношение на президента Радев нека да е ясно: той никога не е имал външнополитически амбиции. Нито е имал ясни приоритети, нито е имал силни послания. Президентът Радев има възможно най-малкия брой посещения в чужбина от всички други държавни глави на България. Така че ние имаме един президент популист, който единственото, което го интересува, е борбата за власт в България и вътрешнополитическите аспекти. И именно затова, за да вземе гласовете на русофилите в България, той нарушава върховенството на закона, взривява външни министерства на Украйна, на Турция и практически Европейската комисия. Но отново казвам – той никога не е имал външнополитически амбиции. Нито може, нито знае, нито се интересува. Той търси абсолютната власт в България и този скандал, който произведе, е част от пътя му, отново казвам, незаконен път, по който той се движи към абсолютната власт”, обясни Плевнелиев, цитиран от агенцията ″Фокус″.

За Росен Плевнелиев профилът на президента в демократичните държави е мъдри, добронамерени и благородни хора – ″пълната противоположност на генерали с високо вдигнат юмрук″.

“Каквото и да е името на следващия президент, той трябва да започне да лекува разделението в обществото, създадено от Румен Радев. Той наистина трябва да бъде президентът на всички българи”, завърши Плевнелиев.(УВести)