Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КАНДИДАТ-ПРЕМИЕР КИРИЛ ПЕТКОВ: ПО ТЕМА ″КРИМ″ ИЗОБЩО НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ!

София, 21 ноември 2021.- ″По тема Крим изобщо не искам да говоря″, – така Кирил Петков отговори на журналистически въпрос ″чий е Крим?″ И допълни: ″Знам, за какво ме питате. Вярвам, че България е активен и силен член на Европейския съюз и нашата ориентация е натовска!″

Кирил Петков е евентуален нов премиер на България. Той е един от лидерите на партия ″Продължаваме промяната″ (ПП), спечелила парламентарните избори на 14 ноември т.г. с 25,67%, и в момента води консултация за съставяне на коалиционно правителство.

Според анализаторите, ПП е пропрезидентска формация. По този начин от 21 ноември 2021 г. цялата власт в България се концентрира в ръцете на президента Румен Радев, който, по всяка вероятност, убедително ще спечели и на втори тур (според социологическите прогнози), но при избирателната активност едва 34% – рекордно ниска в историята на демократичните избори в страната.

Кирил Петков е роден през 1980 г. От 12 май до 16 септември 2021 г. е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. На 19 септември т.г. е един от учредителите на ПП.

Женен е. Има три деца.

Гимназията завършва в София. След това живее в Канада заедно с родителите си. Учи във Ванкувер – ″Финанси″ в Университета на Британската Колумбия. Магистратура завършва в Харвард.

Около него пламва скандал, свързан с неговото канадско гражданство. Според законодателството на България, чужд гражданин (или с двойно гражданство) не може да заема висша държавна длъжност. Директно за този пропуск (или измама) опозицията обвинява действащия президент Румен Радев, назначил служебното правителство.(УВести)