Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НЯМА ДРАМА – НЯМА, АМА ИМА, МИСТЪР ПРЕЗИДЕНТ!

Румен Раден – военен пилот I класа, преди да стане президент на България

София, 19 ноември 2021.- Кандидат-президент за втори мандат и действащ държавен глава Румен Радев, въпреки пламнал дипломатически скандал, така и не оттегли думите си за ″руски″ Крим.

Днес, закривайки предизборната си кампания в Пловдив, в отговор на журналистическо питане, той каза: ″Няма никаква драма, въпросът е абсолютно ясен. Анексацията (апропо: такава дума няма) на Крим е в нарушение с международното право, но, както казах на дебата снощи, – има реалности в политиката и в момента Крим е руски″, съобщават ″Дарик-радио″, сайтът ″Фактор.БГ″ и БТВ (новините от 19.00).

Очевидно, страхът да загуби властта надделява над здравия разум. Защото някой ден ще се наложи България да има нужда да гласуват за нея, например, в ООН, ОССЕ или в някоя друга международна организация по някой казус и тогава ще й се припомни позицията на Радев. Както Киев трябва да помни и удар с нож в гръб от Бойко Борисов с построяване на т.н. Балкански газов поток.

А за Турция и вчерашното хулиганство пред турското посолство дори не говоря – Ердоган може още утре, както Лукашенко, да пусне няколко хиляди емигранти да щурмуват БГ граница. И к’во правим? Тези хулигани, не минали през казармата, ще отидат ли да я бранят?(УВести)

Още по темата:

ВЪНШНО НА УКРАЙНА: ГОВОРЕНОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗА КРИМ Е НЕДОПУСТИМО